Закупуване на столче за кола

Когато пътуваме със семейството си и децата, искаме да ни е комфортно и да се чувстваме добре. Независимо от това дали сме се отправили на кратко пътуване, или искаме да стигнем до по-далечна дестинация, като водачи на автомобил, също както и като негови пътници, е задължително да не ни липсва нищо, за да стигнем до крайната точка спокойни.

Ако имаме и малки деца, трябва да им осигурим специални детски столчета, тъй като в противен случай е възможно да бъдем санкционирани от органите на реда. Изискването е детето да бъде настанено в специално столче за кола, докато достигне ръст от 150 см и тегло от 36 кг. При положение, че не сме спазили това изискване, няма какво да се чудим ако ни бъде наложена глоба.

Затова преди да тръгнете на път, се уверете че в автомобила има столчета за кола (когато са повече деца), за да избегнете подобни неприятни ситуации. Из магазините за детски стоки могат да бъдат намерени най-различни модели столчета за автомобил, някои от които и доста скъпи. Добре е да имате предвид, че при тази покупка качеството и сигурността са най-важните фактори, тъй като комфорта на бебето/детето е най-важен.

След това, обърнете внимание и на дизайна на автомобилното столче, дали той е модерен, също както и дали ще даде на малчугана нужните удобства. След това преценете и дали предложената цена ще Ви устройва, или не. Ако имате възможност да изберете, се спрете на модел детско столче със системата ISOFIX. Разбира се и вашия автомобил трябва да има възможност за Изофикс монтаж на детското столче за кола. Тази система за монтаж е стандартизирана по IZO и гарантира до 70% по-голяма сигурност за малките пътници. Освен това чрез нея се минимизира възможността за неправилен монтаж на столчето за автомобил. На практика детското столче се закрепва директно за шасито на автомобила, чрез подобие на куки и халки, което не дава възможност за размествания при сътресение или удар.

Когато се появи бебе в семейството, трябва да помислим за абсолютно всичко и то в перспектива. Трябва да му осигурим както хубава кошара, така и комфортно детско автомобилно столче, което ще използваме дълго време. Преди да закупите каквото и да е, внимателно селектирайте наличните по магазините предложения и се спрете на най-доброто за Вас и детето Ви. И помнете – човек е щастлив, когато е на път. Но когато това се случи, изминатите километри трябва да бъдат прекарани сред максимален комфорт и удобна поза на тялото. И това важи както за възрастните, така и за децата. Купете им удобни столчета за кола и се насладете на пътуването!

Rate article
Iskam NET
Add a comment