5 етапа при асфалтиране

Строителство

Когато вашето асфалтово покритие е вече износено и рутинните ремонти и поддръжка вече не са в състояние да подобрят обстановката се налага цялостно пре- асфалтиране на паркинг . Процеса на асфалтиране се състои от основни 5 етапа на асфалтиране. Ето ги и тях.

На първо място е необходимо да се разруши наличното покритие. Това изисква тежки машини, които да разбият износената настилка, да я натоварят и извозят. Важно е да се отбележи, че старата асфалтова настилка често може да бъде възстановена и рециклирана, за да се използва като нова настилка.

След, като се демонтира старата настилка е необходимо да се изравни с подходящ наклон за оттичане на водата. Този процес е жизненоважен за правилното насочване на водата, да се оттича далече от паркинга и да не се образуват локви, които по-нататък биха ви причинили сериозни главоболия.

Подготовка на основата. Основата трябва да бъде изключително стабилна, да няма опасност от движение, изместване и напукване. Дебелината на уплътнителната основа зависи от от проекта и от степента на натоварване на паркинга.

След, като сте се погрижили за основата се полага самото асфалтово покритие. Той се излива горещ, заглажда се, уплътнява се с помощта на валяк, след което се оставя да втвърди няколко часа. След, като втвърди, асфалтът може да бъде пуснат в експлоатация.

Екипът на Асфалтиране.com предлага качествено асфалтиране в София на много конкурентни цени. При интерес се свържете с тях, за да получите възможно най-изгодната оферта.

Rate article
Iskam NET
Add a comment