Как се полага студен асфалт?

Строителство

Улицата пред дома ви осеяна ли е с малки по размер, но множество дупки, в резултат на които колата ви е често на ремонт? Да не говорим, че те носят и други неудобства, особено през зимния сезон. Ако вече ви е писнало от картинката пред дома ви, вземете нещата в своите сигурни ръце.

Следвайте тези лесни стъпки, за да се справите успешно без чужда помощ с дупките. Чудите се как? Използвайки студен асфалт. Студената асфалтова смес е най-основният тип асфалт. Както подсказва името, тя не изисква нагряване при полагане. Тя е най-полезна за използване за по-малки дупки и пукнатини, най-често се използва, когато външната температура е твърде ниска за гореща асфалтова смес.

От какви материали ще се нуждаете?

  • Ръкавици
  • Лопата
  • Трамбовка
  • Студен асфалт
  • Сух пясък
  • Метла

С помощта на лопатата издълбайте колкото е възможно дупката. Вертикалният ръб на дупката трябва да е отчетлив. След това отстранете напълно всички излишни камъни, пясък или листа с лопатата. За да е почистването по-прецизно, използвайте и метлата.

Като държите трамбовката стабилно с две ръце, набийте основата на дупката, докато стане напълно равна. Не е нужно да използвате професионален уред, нужно ви е просто нещо тежко с което да притиснете по-късно асфалта. Ако се налага, отново почистете образувалите се песъчинки.

Със студения асфалт е най-добре да работите на слоеве. Изсипете малко количество от него, трамбовам. Повтаряйте действията, докато дупката се уплътни изцяло. На финала изсипете пясъка. Нека той е възможно най-сух. Изчакайте 30 минути, преди да предприеме други действия. След това изметете остатъка от пясъка.

Кои са предимствата на студения асфалт? Първо, че той е по-достъпният вариант. Не сте задължени да купувате големи количества, студеният асфалт обикновено се продава в чували. Второ, студеният асфалт дава бързо решение при по-ниски температури. Идеален вариант за по-малки дупки, за да се предотврати разрастването им.

Ако ви звучи прекалено трудно или нямате физически възможността да се справите сами, то можете да се възползвате от услугите на Asfaltirane-Sofia.com , които ще ви предоставят качествено и професионално асфалтиране на улици в София.

Rate article
Iskam NET
Add a comment