Офис рокля е лицето на бизнес дама

Мода

Офисната рокля не е просто облекло, тя е лицето на бизнес дама, възможност да направи правилното впечатление. Правилно избраната рокля ще подчертае образа на бизнес и успешна жена. Но как да изберем офис рокля, за да изглежда свежа и привлекателна от една страна и да съответства на дрескода от друга?

Материал

Платът, от който е ушита роклята за офис работа, трябва да отговаря на основните изисквания:

Скъп красив вид материал

Тя не трябва да се набръчква твърде много, за да изглежда спретнато дори в края на работния ден

Не трябва да се разтяга и блести по отношение на заседналата работа

Тъканта трябва да е естествена, екологична, защото ще трябва да прекарате по -голямата част от деня в офис дрехи

Бизнес роклята не позволява използването на полупрозрачни, леки материи, през които се вижда бельото. Моделите, изработени от плътни материали, които държат добре формата си, са по -подходящи. Когато избирате рокля за работа от снимка или в онлайн магазина, трябва да вземете предвид и сезонността. През зимата трябва да се даде предпочитание на плетена ангорска рокля, дебел трикотаж или удобно трико. А през лятото моделите от памук, лен или съвременен комбиниран текстил са най -подходящи: лен и коприна, смес от коприна и кашмир.

стил

Рокля тип калъф. Най -често срещаната и универсална кройка на бизнес рокля. Класическата дължина на коляното е в състояние визуално да удължи краката, а широк колан ще подчертае благоприятно линията на талията. Понякога роклята може да бъде допълнена с пеплум, такъв модел ще подхожда на стройни високи момичета и ще подчертае женствеността на силуета. Този модел създава елегантна визия, в която можете да отидете на работа или на гала събитие.

Туника. Такъв женствен стил ще ви позволи да изглеждате сдържано и привлекателно в същото време. В интернет можете да видите снимки на различните му вариации, в зависимост от въображението на дизайнера. Най -удобните за носене са деним, памук и плетени модели. Всеки от тях се съчетава добре с жилетка, яке или дълго яке. Откраднат или шал за врата ще помогне да се допълни изображението.

С драперия. Драпирана рокля меко пасва на женската фигура и винаги изглежда много по -ефектна в живота, отколкото на снимката. Декорът като драперия добавя нотка на романтика и женственост към строгия офис вид. Освен това визуално увеличава гърдите и помага да се скрие излишния обем в корема.

Рокля тип сарафан. Ако дрескодът позволява, за офис работа можете да изберете стилен стил под формата на сарафан. Можете да го носите като независим артикул или с поло, блуза. Във втория случай се допускат рокли с по -дълбоко изрязване на мишницата и деколтето. По форма сарафанът трябва да е малко по -свободен от класическия модел.

Съвети на стилисти

· Едно от ключовите правила за избор на бизнес рокля е, че върху нея не трябва да има украшения. Трябва да се откажете от дантела, волани, кристали, лъкове и други декоративни елементи, когато става въпрос за строг, елегантен вид.

· При поръчка на рокля с доставка от онлайн магазин https://www.alert.bg/, ще трябва да забравите за голата кожа, дълбокото деколте, стилът трябва да остане строг и сдържан.

· За да не изглеждат лекомислени, прекалено прилепналите неща трябва да бъдат изключени от гардероба на офиса.

· Особено внимание трябва да се обърне на дължината на роклята, къс продукт ще изглежда неподходящ, а твърде дълъг ще бъде неудобен за работа. Оптималната дължина на пола за офис облекло е тази, която не се издига над коляното с повече от 5 сантиметра.

· Не избирайте твърде ярки, крещящи нюанси като цвят за строги дрехи. За нея се предпочитат сдържани, естествени нюанси: сиво, тъмно синьо, бордо, светло кафяво или синьо.

Rate article
Iskam NET
Add a comment